Omega Innovation blev grundlagt i 2015 og arbejder udelukkende med produkter, der er kendetegnet ved at være fremstillet af friske og naturlige råvarer.

Vi brænder for:

  • At råvarerne er sporbare og af unik kvalitet
  • At fangst- og produktionsprocesser er bæredygtige og særligt skånsomme over for miljøet
  • At råvarernes oprindelige næringsstoffer bevares

Omega Innovation samarbejder med Vesteraalens AS i Norge, som siden 1912 har leveret fiskeprodukter af højeste og reneste kvalitet heriblandt Omega-3-olier. Vesteraalens AS anvender udelukkende friske fisk i forarbejdningen og forædlingen af produkterne og sikrer gennem skånsomme processer at udnytte fisk og biprodukter så bæredygtigt som overhovedet muligt.

Læs mere her: www.vesteraalens.no og https://arcticingredients.com/unique-freshness

Et fælles mål for Vesteraalens AS og Omega Innovation er at levere rene, sporbare og bæredygtige produkter af optimal kvalitet, fremstillet uden brug af kunstige tilsætningsstoffer, til både mennesker og dyr.

Omega Innovation er optaget af og har arbejdet meget med de ernæringsmæssige aspekter af Omega-3, hvor det især handler om vigtigheden af at undgå oliens nedbrydning og harskhed. Foruden vores fiskeolies ekstremt høje kvalitet har vi en unik stickpack-emballage, der både er hygiejnisk, lys- og iltbeskyttende, og som sikrer oliens friskhed fra produktion til endeligt brug.

 

Råvaren

Vores produkter indeholder ren fiskeolie (Omega-3) fremstillet af lever fra friskfanget atlantisk torsk (Gadus Morhua), der lever naturligt langs de nordnorske kyster. Torskene fanges med bæredygtige og MSC-godkendte metoder, hvorefter de straks sendes til forarbejdning. Fra fisken fanges, og til slutproduktet er lagret, går der max. 24 timer, hvilket sikrer en Omega-3-olie af særlig høj kvalitet, og hvor den friske råvares naturlige næringsstoffer er bevaret.

Udvinding/produktion

Torskeleverne inspiceres, før de ledes ind i en skånsom og nøje kontrolleret udvindingsproces, hvor den rene fiskeolie ekstraheres i små partier ved lave temperaturer. Der er ikke tilsat genmodificerede organismer (GMO), og olien udmærker sig ved en frisk smag og minimal lugt af fisk. Inden vakuumpakning tilsættes lidt ren rapsolie primært for at stabilisere olien, men også for at tilgodese mennesker og dyrs behov for både Omega-3- og Omega-6-fedtsyrer.

Pakning/forsendelse

Olien pakkes under nitrogendække i uigennemsigtige stickpacks med dagsdoser á 50 ml til heste og 7,5 ml til mennesker, hunde og katte.

 

 

Dette emballagesystem sikrer, at olien er beskyttet mod lys, ilt og varme og forbliver frisk. Jo mere fiskeolie udsættes for lys, ilt og varme, jo hurtigere begynder dens nedbrydning, der får den til at blive - og lugte - harsk. Stickpacks gør det nemt at dosere den rette mængde olie, selv når du er til træning, stævner, på jagt eller udstillinger. Dermed undgår du, at en eventuel restolie står åbnet og bliver harsk. Vore stickpacks leveres i æsker med 30 stk., der svarer til cirka en måneds forbrug. 50 ml stickpacks til heste pakkes og sendes i æsker, der kan stå i fodervognen. 7,5 ml doserne sendes i æsker, der kan leveres direkte gennem brevsprækken eller i postkassen.

Vores emballage er naturligvis fødevaregodkendt og produceret efter bæredygtige principper – fra stickpack til wrapping. Læs mere om emballagen her

Indtagelse og optagelse i kroppen

Organismer danner ikke selv de livsvigtige fedtsyrer EPA og DHA. Derfor må de, ligesom vitaminer, tilføres kroppen gennem kosten eller som kosttilskud. Vores Omega-3 er en ren olie med et højt indhold af EPA og DHA, og da den friske olie er flydende, optages den maksimalt i kroppen uden ubehag. Duft og smag er neutral, og oliens naturlige gyldne farve er bevaret, da der ikke tilsættes farvestoffer. Olien kan indtages direkte fra stickpack’en eller sammen med ét af dagens måltider, og den hældes nemt over hestens, hundens eller kattens foder.

The most asked questions
1.Hvorfor skal min hest have fiskeolie?

OmegaStar gavner hele hestens krop. Olien indeholder både Omega-3- og Omega-6-fedtsyrer, som din hest har behov for dagligt. Med sit høje energiindhold kan OmegaStar desuden erstatte en del af kornmængden i foderet. Derved bliver måltiderne mindre, og hestens fordøjelse belastes mindre af stivelse. På den måde kan maveproblemer bedre undgås, uden at hestens fodertilstand påvirkes.

2.Kan heste lide fiskeolie?

Ja, det kan de, og vores erfaring er, at de fleste heste spiser OmegaStar uden problemer. Nogle heste skal bruge et par dage til at vænne sig til ændringen i deres foderrutine, men her skal du blot lade foderet være i krybben og vente på, at hesten har spist op i sit eget tempo. Efter et par dage vil hesten som regel gå til maden, som den plejer, og med velbehag slikke selv den mindste rest OmegaStar op.

3.Hvor meget olie skal min hest, hund eller kat have?

Grundlæggende arbejder vi ud fra minimumsdosis, da vores naturlige olie er ufarlig selv i større mængder. Kort sagt; uanset hvor stor dosis, der indtages, vil kroppen optage, hvad den kan og udskille resten. Og dette gælder for både mennesker og dyr.

Det anbefales, at heste som minimum får 50 ml pr. dag. Denne mængde vil dække hestens daglige behov for Omega-3- og Omega-6-fedtsyrer.

Til store og mellemstore hunde anbefales som minimum en dagsdosis på 7,5 ml, mens små og mindre hunde samt katte evt. kan nøjes med en dagsdosis hver anden dag.

Er man usikker på dosering i forhold til hundens eller kattens størrelse, kan man altid prøve sig frem og dosere lidt efter lidt.

4.Hvordan indtages olien?

OmegaStar hældes over dyrets foderportion umiddelbart før indtagelse.

OmegaNutrition kan indtages direkte fra stickpack’en, blandes i et lille glas juice eller tages sammen med ét af dagens måltider.

5.Hvorfor er dagsdosis på 7,5 ml ens til hunde og katte?

Størrelse og vægt hos hunde og katte er vidt forskellige, alt efter race og type, så af praktiske hensyn har vi valgt en minimumsdosis på 7,5 ml i vore stickpacks til hunde og katte.

Vores olie er raffineret og naturlig, og hundens og kattens krop vil optage, hvad den kan og udskille resten. Man kan evt. nøjes med at give minimumsdosis til små og mellemstore hunde og katte hver anden dag.

6.Hvorfor er dagsdosis til mennesker på 7,5 ml?

Normalt anbefaler man minimum 5 ml ren Omega-3-olie pr. dag til en voksen. Da vores olie indeholder både Omega-3 og Omega-6, anbefaler vi en minimumsdosis på 7,5 ml pr. dag til en voksen. Meget fysisk aktive mennesker, f.eks. atleter og andre sportsfolk, har dog gavn af en højere dosis, så musklerne kan restituere sig hurtigere både under og efter træning og konkurrencer. Men selvfølgelig kan du altid prøve dig frem til netop den mængde, som du har det bedst med. Igen skal du huske, at din krop vil optage så meget olie, den har behov for, og resten vil blive udskilt.

7.Hvornår kan effekten af OmegaStar ses?

Effekten kan generelt ses og mærkes efter få uger. Hos heste kan der dog gå op mod 10-12 uger, før hesten kan udnytte den doserede mængde olie fuldt ud.

Hos heste ses effekten bl.a. ved blankere pels, stærkere hove, mere energi og øget bevægelighed og velvære. Hos hunde og katte opleves stort set samme effekt, og hos mennesker har OmegaNutrition især gavnlig indvirkning på hjerne, hjerte, led og knogler m.m.m.

8.Er der bivirkninger ved at indtage olien?

Der kendes ikke bivirkninger ved produktet.

9.Hvordan bør OmegaStar opbevares?

OmegaStar- og OmegaNutrition-olieprodukter anbefales opbevaret ved ca. 20oC, men du kan også vælge at opbevare dem i kølerum eller køleskab. Anvendes f.eks. halvdelen af indholdet i en stickpack, kan denne nemt genlukkes med en poseklemme og opbevares til næste dag. Omegastar-olierne kan også fryses.

10.Hvorfor er OmegaStar og OmegaNutrition i stickpacks og ikke på flasker?

Vores olieprodukter fås i praktiske og hygiejniske stickpacks á 50 ml til heste og á 7,5 ml til mennesker, hunde og katte. Stickpacks sikrer, at olien ikke udsættes for lys og luft og derfor holder sig frisk. Doseringen er nem, og stickpacks er lette at have med i tasken, når du skal til stævner, udstillinger, på ferie, på jagt eller noget helt femte.

11.Kan jeg købe enkelte stickpacks?

Stickpacks sælges med 30 stk. i hver æske, så der er til hver dag i en måned.

Æskerne er udviklet i et praktisk design, hvor æsker til OmegaStar for Horses kan stå i en fodervogn, mens æskerne til OmegaStar for Pets og OmegaNutrition er flade og let kan leveres gennem brevsprækker og i postkasser.

12.Hvad er emballagen fremstillet af?

Omega Innovation tilbyder produkter fremstillet af friske og naturlige råvarer. Råvarerne er sporbare, og fangst- og produktionsprocesser er skånsomme over for miljøet. Den samme omhu præger vores produktemballager, hvor vi går langt for at sikre bæredygtige valg i både materialer og produktionsteknologier.

Valget af materialer, trykteknik og forarbejdning er en løbende proces, som vi i princippet aldrig bliver færdige med. Der kommer hele tiden nye og mere miljøvenlige emballageløsninger på markedet, og vi følger udviklingen tæt. Når vi kan få grønnere produkter uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden, så vælger vi dem.

Folie til vores stickpacks
Da fiskeolieprodukterne fra Omega Innovation er flydende kosttilskud, stilles der særlige krav til de folier, vi anvender til emballeringen. Folierne skal være fødevaregodkendt og blandt andet kunne forhindre gennemtrængning af lys/UV-stråler.

Derfor er foliekvaliteten en blanding af polyetylentereftalat (PET), aluminium, nylon og polyethylen (PE). Polyethylen PE/PET hører til i gruppe 1 under genanvendelig plast.

Æskerne til vores produkter
Æskerne er fremstillet af GalerieArt Silk papir/karton, som er en ofte anvendt kvalitet til formålet. Produktionen er blandt andet ISO 9001- og ISO 14001-godkendt, og papiret/kartonet er certificeret i henhold til både PEFC og FSC for bæredygtigt skovbrug.

Til trykning af informationer på æskerne benytter vores leverandør BoPack GAMA-farver, som er specielt beregnet til tryk på fødevareemballager. Farverne opfylder kravene fra EuPIA – The European Printing Ink Association.

Coating/lak på æskerne er Labitex WB 660, som også er velegnet til fødevarepakning, da det blandt andet ikke kan 'sive igennem' til produkterne i æsken. Det er undersøgt og godkendt af det uafhængige ISEGA-institut i Aschaffenburg.

Wrapping rundt om æskerne
Vi anvender Beauty Film, type CLE/Perforated – en såkaldt polyolefin-plastic, som blandt andet indeholder polypropylen (PP). PP hører til gruppe 5 under genanvendelig plast.

Vores wrapping kommer i øvrigt fra firmaet Schlichter GmbH i Tyskland, hvor alle produkter fremstilles og leveres med følgende godkendelser:

  • EU-fødevaregodkendt
  • FDA/US-fødevaregodkendt
  • REACH-godkendt (EU-forordning)
  • ISO 9001-certificering
  • ISO 14001-certificering

Vi opfordrer altid til at bortskaffe den tomme emballage i henhold til de lokale regler for affald og sortering.

 

Produkter

Naturlig Omega-3 til heste

Et dagligt tilskud af OmegaStar i hestens foder gør din hest sund, stærk og udholdende.

Naturlig Omega-3 til hunde og katte

Med et dagligt tilskud af OmegaStar sikrer du dit kæledyrs sundhed og velvære.

Naturlig Omega-3 til dig

OmegaNutrition er til dig, der vil være sund og styrke din krop i hverdagen.